Saxslipning

Vi är certifierade inom en av de bästa och mest specifika slipmetod för slipning av frisörsaxar. Vår precisionsstyrda slipsystem är designad för att återskapa den populära formen som japanska saxar är designade efter. Med vår metod kommer saxar av alla märken att slipas till originalskick.

Hamaguri slipning (konvex)

420 kr/st (eller 350 kr/st vid 3 saxar eller fler)

Unik kvalitetsslipning i 20 steg för att återskapa eller behålla den slipning som de främsta japanska saxarna har, med 800mm radie, konvex slipning och slipning av rideline.


Mer information om denna slipning finner du längre ner.

Enklare slipning

300 kr/st (eller 250 kr/st vid 3 saxar eller fler)

-Den ”tyska” sliptekniken med flatslipad egg som förekommer hos de billigare saxarna. Dessa saxar blir också väldigt vassa och klipper bra men håret kan glida fram i saxen och saxarna håller oftast inte lika länge pga sämre stålkvalité. Passar inte alla klipptekninker tex sclice-klippning

Alla priser är ex. moms och frakt

 

Hamaguri Slipning, den viktiga 800mm radie ”den lutning som bladet formats efter” är framtagen av japanerna och förekommer hos nästan alla kvalitetssaxar. Den designen är framtagen för att håret inte ska glida fram i saxen när man klipper! Om saxen slipas ett antal gånger och i vissa fall bara enstaka gång utan rätt sliputrustning så kommer den 800mm radien att bli rakare och även om saxen slipas vass så kan håret glida fram lite i saxen innan saxen börjar klippa.

Resultatet blir en sax av hög stålkvalitet men med en billig sax egenskaper!

Med vår patenterade precisionsstyrda  sliputrustning kommer saxen alltid att slipas i 800mm radie och även saxar som tidigare slipats raka kan formas tillbaka till den korrekta designen med 800mm radie.

Viktigt! Vi slipar bort otroligt lite material på saxen och ändå når 100% nyskick och toppkvalitativt resultat. Det förlänger livslängen på saxen och en kvalitetssax kan slipas med denna tekning över 15 gånger, det är många år!

 

Så här betalar du slipservicen!

Privatpersoner betalar med Swish, bankgiro eller kontant och erhåller kvitto tillsammans med returnerade saxarna. Företag kan betala på samma sätt som ovan nämnt eller mot faktura som skickas tillsammans saxarna, eller via mejl.

Betalning till bankgiro 896-3191 (SkarpaSaxen)

Swisha till 0707936900 (Dany Yalman)

Service på salongen

Önskar ni få saxarna slipade på er salong så kommer vi gärna på besök och fixar detta, samtidigt kan ni få titta och provklippa med vår Musashi saxsortiment. Besök i salong och slipning på plats görs i Jönköpingsregionen, i denna region kan vi även hämta & lämna personligen för slipning, om vi har möjlighet eller om flera salonger i andra närliggande län önskar besök på salongen kan vi eventuellt erbjuda det också, personlig kontakt för mer information.

 

Nya saxar?

Passa på och investera i en ny kvalitetssax från Musashi. Vi har saxar i absolut högsta stålkvalitet i världen och många variationer som tidigare knappt funnits på svensk Marknad. Älskar du ditt jobb så kommer du att älska Musashi saxarna. Klicka här för att se vårt utbud!

 

Saxskola

Vill ni lära er mer om frisörsaxens olika stålkvalitéer, funktion, ergonomi, skötsel, slipningsmetoder mm så kommer jag gärna på besök till er och håller ett litet föredrag om vårt mest älskade verktyg. Denna genomgång är gratis och bra för alla som jobbar på salongen.