Knivslipning

Vi slipar knivar av de flesta märken och utföranden, slipning av knivar utförs i 2 olika metoder och har därför olika priser.

Premium

 

140 kr/st (175 kr ink moms)

Vår premium knivslipning sker maskinellt på vattenstenar som hela tiden kyls i vatten och därför blir det inte minsta värmeutveckling som kan leda till att den härdning som kniven tillverkats efter kan ändras. Blir kniven överhettad så tappar den sin härdning och blir fortare slö. Vi jobbar oss från grövre stenar och upp till 4000 grit japansk vattensten konstant vattenkyld och därefter poleras eggen och i vissa fall hela kniven, resultatet blir en supervass spegelblank egg som håller hög klass.

Bandslip

 

48 kr/st (60 kr ink moms

3 st för 100 kr (125 kr ink moms)

Med denna slipmetod slipar vi knivarna på 400 grit eller 600 grit slipband och därefter poleras eggen och i vissa fall hela kniven. Resultatet blir en supervass kniv men inte med den kvalitet som premiumslipning håller och en viss värmeutveckling kan förekomma därför rekommenderas alltid premium till bättre knivar!

”Priset gör skillnaden” tack vore den korta tiden som slipning på bandslip kräver kan vi hålla ett lågt pris på denna variant av slipning så det blir värt att slipa alla knivar oavsett skick, kvalité eller inköpspris. Värna om miljön och slipa även de enklaste knivarna istället för att slänga och hela tiden skaffa nya! Kan man slipa 3 enkla knivar för 100 kr ex moms, så blir det billigare än att skaffa nya!

Skicka knivarna till oss

Rulla in varje kniv för sig i dubbla lager tidningspapper och tejpa om lite och lägg sedan alla knivarna i säker emballage, kartong eller dylikt. Dyrare knivar skickas som rekommenderat eller företagspaket för att kunna spåras och vara försäkrade! Efter slipningen återsänder vi knivarna på samma leveransätt som vi tog emot knivarna.

 

Så här betalar du slipservicen

Privatpersoner betalar med Swish, bankgiro eller kontant och erhåller kvitto tillsammans med returnerade saxarna. Företag kan betala på samma sätt som ovan nämnt eller mot faktura som skickas tillsammans saxarna, eller via mejl.

Betalning till bankgiro 896-3191 (SkarpaSaxen)

Swisha till 0707936900 (Dany Yalman)

 

Japanska och europeiska köksknivar är olika formade och håller olika kvalité. Generellt för knivar är att ju högre HRC ju bättre stålkvalité och ju tunnar ”lägre” slipvinkel. Europeiska knivar har oftast lägre härdningsgrad och kan därför inte slipas med lika låg vinkel som japanska – men det gör att de japanska knivarna som slipas tunna också blir kännsligare i sidrörese för eggen är så tunn och har ingen ”rygg” som tar en del av belastningen och dess hårda ”höga härdning” gör ett det lätt kan uppstå en skada eller en flis går av vid felaktig användning.

Japanska knivar bör alltid hållas i skärande rörelse vid användning och att hacka eller dra maten i sidled över skärbrädan är olämpligt.

Europeiska knivar är inte lika vassa ”tunt slipade” och är mindre känsliga och lämpar sig mer för mindre professionell bruk.

Om inget anges som önskemål så slipar vi knivarna i den slipgrad som de har när vi mottagit dessa eller efter den slipgrad som rekommenderas för varje kniv baserad på dess kvalité.